Prof-UIS C++ GUI biblioteka


Jedna od vrlo popularnih C++ MFC biblioteka trećih firmi, a koje se bave razvojem modernih GUI interfejsa je zasigurno Prof-UIS firme Foss Software. Biblioteka sadrži kompletan skup GUI komponenata za Windows od redizajniranih osnovnih windows kontrola do naprednih kontrola poput grid kontrola rebar i toolbar te kompletnog MDI interfejsa. Biblioteka prati zadnje inovacije Microsotovih proizvoda tako da već u svom sastavu sadrži ribbon kontrolu. Biblioteka je dostupna i u free verziji u kojoj je veliki broj kontrola. Kada se biblioteka ugradi u aplikaciju promjena tema i izgleda kontrola postaje “piece of cake” .

Dio biblioteke koji se razvija od strane vanjskih saradnika je i lokalizacija biblioteke odnosno podrška za jezik i lokalne veličine. Već više od dvije godine ova biblioteka ima podršku za Bosanski jezik, koju razvijam za ovu biblioteku. Vjerojatno je ovo prva biblioteka široko korištena u svijetu koja ima našu lokalizaciju. U koliko razvijate MFC/C++ aplikacije ova biblioteka je pravi pogodak.

Advertisements

About Bahrudin Hrnjica

PhD in Mechanical Engineering, Microsoft MVP for Visual Studio and Development Technologies. Likes .NET, Math,Data Science, Evolutionary Algorithms, Machine Learning, Blogging.

Posted on 15/02/2007, in C/C++ and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s