GPdotNET na www.codeplex.com


clip_image002

Projekat koji nekoliko godina razvijam za potrebe postdiplomskog studija, a koji primjenjuje metodu genetskog programiranja u rješavanju inženjerskih problema modeliranja i optimizacije. Projekat je postavljen na www.gpdotnet.codeplex.com u open source verziji, i vjerujem da će biti od pomoći kako inženjerima u korištenju pri modeliranju, a tako i programerima u daljnjem razvoju i načinu implementacije algoritama umjetne inteligencije.

Više informacija o Genetskom programiranju možete naći na članku o Genetskom programiranju , kao i raznim izvorima na internetu. Tvorac i kreator ove metode je John Koza, koji je  1990 objavio ovu metodu: A Paradigm for Genetically Breeding Populations of Computer Programs to Solve Problems. Stanford University Computer Science Department technical report STAN-CS-90-1314. June 1990.

Sve informacije vezane za ovaj projekat možete pronaći na GPdotNET stranici bloga, a source code i aplikaciju na codeplex stranici.

Advertisements

About Bahrudin Hrnjica

PhD in Mechanical Engineering, Microsoft MVP for Visual Studio and Development Technologies. Likes .NET, Math,Data Science, Evolutionary Algorithms, Machine Learning, Blogging.

Posted on 05/11/2009, in .NET, GPdotNET and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s