Introduction to Silverlight Bihac.NET UG Meeting


U četvrtak 10. februara održan je 5. po redu sastanak Bihac.NET UG, koji je za temu imao Šta je Silverlight i kako ga koristiti u razvoju poslovnih aplikacija. Sastanak je prošao u vrlo dobroj atmosferi, kako u samom edukativnom centru gdje se održavao sastanak, tako i virtualno, jer se isti mogao pratiti preko LM streama.

Kako se i iz naslova teme vidi govorilo se o samom upoznavanju sa Silverlightom, XAMLom deklarativnim programskim jezikom za razvoj bogatih korisnickih iskustava, osnovnim kontrolama, RIA servisima te povezivanje Silverlight aplikacije sa SQL bazom podataka i razvoj poslovnih aplikacija. Prezentacija se sastojala od prvih nekoliko slajdova, a veći dio prezentacije činio je demo koji je prezentirao pomenute aspekte.

Prezentacijski slajdovi, kao i demo primjer može se skinuti sa SkyDrive linka. U folderu se nalazi još i NorthWind sql baza u koliko je nemate.

Još je jednom zahvaljujem se svim na interesantnim pitanjima i zanimljivoj diskusiji. Sastanak je od predviđenih 60 minuta trajao skoro 2 sata, u kojem su se postavljala pitanja i diskutovalo i u toku same prezentacije. Snimka prezentacije se može pogledati sa ovog linka.

Advertisements

About Bahrudin Hrnjica

PhD in Mechanical Engineering, Microsoft MVP for Visual Studio and Development Technologies. Likes .NET, Math,Data Science, Evolutionary Algorithms, Machine Learning, Blogging.

Posted on 12/02/2011, in .NET, Bihać .NET UG, C#. Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s