MSNetwork 4 – Microsoftova regionalna konferencija


Badge-ENG-04

Po četvrti put, četvrtu godinu za redom, Microsoft BiH organizira regionalnu konferenciju MSnetwork. Mada najmlađa u regionu vrlo brzo je postala prepoznatljiva, kako po kvaliteti predavanja koje konferencija ponudi, tako i sadržajima oko konferencije. Prošlogodišnja konferencija, zaista je ispunila svačija očekivanja, a posebno je hvaljena lokacija gdje se konferencija održavala. Slijedeći dobar feedback, organizator je i ovogodišnju konferenciju zakazao na istom mjestu, a to je hotelski kompleks  Banja Vrućica u okolini Teslića.

Ovogodišnja konferencija će, za razliku od prošlogodišnje, ponuditi još više predavanja, još više predavača. Za razliku od prošlogodinje na kojoj je bilo 3 konferencijska smijera, ove godine organizator je pripremio  6 konferencijskih smjerova i to: DEV, ITPRO, MSC, CS, EDU i BIZ. Manje poznati CS smijer označava Case Study (studija slučaja).Ove godine oko 80 predavača održat će predavanja na konferenciji.

Kao i prošle godine već je urađena Windows Phone applikacija koja daje sve informacije vezane za konferenciju koju možete skinuti sa ovog linka u koliko posjedujete WP telefon. Ove godine urađena je i Windows Store aplikacija za MSNetwork koju također možete skinuti sa ovog link u koliko posjedujete Windows 8 OS. Za WP i WS aplikaciju se pobrinuo naš MVP Spaso.

I na kraju, s vrlo radosnom viješću obavještavam javnost da sam jedan od predavača na konferenciji, gdje ću govoriti oko asinhronog programiranja te kako ovu modernu tehniku programiranja najbolje implementairati u aplikacijama. Predavanje će obilovati demo primjerima sa originalnom tematikom. Više informacija oko predavanje možete dobiti na oficijelnom linku.

Vidimo se na konferenciji.

Advertisements

Published by

Bahrudin Hrnjica

PhD in Mechanical Engineering, Microsoft MVP for Visual Studio and Development Technologies. Likes .NET, Math,Data Science, Evolutionary Algorithms, Machine Learning, Blogging.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s